Start » Economie » Vrachtwagens kunnen vanuit België Frankrijk niet binnen door staking in Calais

Vrachtwagens kunnen vanuit België Frankrijk niet binnen door staking in Calais

Frankrijk – De staking van havenarbeiders in Calais heeft woensdag ook gevolgen voor het verkeer op de E40 in België. Ter hoogte van Veurne worden vrachtwagens die richting Duinkerke en Calais willen, onder politiebegeleiding gestockeerd op de snelweg. Zij kunnen Frankrijk dus (voorlopig) niet binnen. Auto’s en bussen moeten de E40 verplicht verlaten in Veurne. Zij moeten via de gewestwegen naar Frankrijk. Dat is vernomen van Hajo Beeckman, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Door de staking in de haven van Calais worden vrachtwagens zoveel mogelijk afgeleid naar Duinkerke. De wegen kunnen die situatie echter niet aan. Twee uitritten naar de Kanaaltunnel zijn gesloten, evenals uitrit 53 richting terminals in de haven van Duinkerke.

Volgens Beeckman heeft Frankrijk aan de Belgische autoriteiten gevraagd om vrachtverkeer richting Duinkerke en Calais voorlopig tegen te houden. De vrachtwagens worden ter hoogte van Veurne gestockeerd op de rechterrijstrook en kunnen dus Frankrijk niet binnen.