Start » Binnenland » Nederlanders verlaten massaal Tunesië

Nederlanders verlaten massaal Tunesië

Nederland – Ze kregen de keus om te blijven in Tunesië of eerder naar Nederland te vertrekken. ,,We wilden graag eerder weg. Het vakantiegevoel was voorbij” zei Joyce de Locht uit Cuijk. Ze verbleef met haar vriend Danny Fukkink in de plaats Hammamet in het noorden van Tunesië.

‘We wilden er snel bij zijn’

Nadat ze hoorden van de aanslagen op een strand in de Tunesische plaats Sousse wilden ze zo snel mogelijk weg. Ook omdat ze om zich heen hoorden dat de volgende mogelijkheid misschien veel later zou zijn. ,,We wilden er snel bij zijn. Deze kans pakken”, zei de 26-jarige Joyce op de luchthaven Enfidha Hammamet.

De twee vakantiegangers hadden van andere hotelgasten gehoord dat er een aanslag was gepleegd. Heel bang zijn ze niet geweest, zei Joyce. ,,Het thuisfront is ongeruster dan wij zijn. We hebben geen onveilig gevoel gehad.”

De 29-jarige Danny zei dat ze tijdens het boeken van de reis niet hadden getwijfeld. ,,Nog een aanslag in hetzelfde land verwacht je niet. Er was ook geen negatief reisadvies. Maar dit kan overal gebeuren.”