Start » Buitenland » Mogelijk Nederlandse slachtoffers aanslag hotel Tunesië

Mogelijk Nederlandse slachtoffers aanslag hotel Tunesië

Tunesië – Het is nog niet duidelijk of er Nederlanders zijn die de aanslag op een toeristenhotel in de Tunesische stad Sousse hebben meegemaakt. Reisorganisaties zoals Arke, Corendon, TUI, reisbureau D-Reizen, bieden reizen naar de stad aan. De brancheorganisatie ANVR en het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben nog geen informatie over Nederlandse toeristen daar.

Bij de aanval zijn vrijdag zeker 19 mensen gedood. Dat heeft het ministerie van binnenlandse zaken bekendgemaakt.

De badplaats Sousse is de derde stad van Tunesië. De plaats ligt aan de Middellandse Zee, ongeveer 100 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Tunis, en is populair bij Nederlandse vakantiegangers.

De twee schutters namen mensen op het strand voor de twee hotels in Sousse onder vuur, zei een woordvoerder van het ministerie. Een van de schutters is gedood, de politie zit nog achter de tweede man aan. De woordvoerder sluit niet uit dat het dodental nog verder oploopt.

Hotel Impérial Marhaba in Sousse was vrijdag het doelwit van een aanslag. Over doden en gewonden is veel onduidelijkheid.