Start » Politiek » Pechtold ziet weinig in nieuw belastingplan

Pechtold ziet weinig in nieuw belastingplan

Politiek – D66 weet nog niet of het met het kabinet en andere oppositiepartijen verder wil onderhandelen over een hervorming van het belastingstelsel. Dat bleek woensdag aan het einde van het Kamerdebat over de belastingplannen van het kabinet. “We gaan ons beraden“, zei Pechtold.

Als D66 niet mee zou willen onderhandelen, hebben die gesprekken geen zin. De partij is nodig om het kabinet aan een meerderheid in de Senaat te helpen. De geplande lastenverlichting van 5 miljard euro komt niet in gevaar, want die heeft de steun van het CDA. Maar van een eventueel verdergaande hervorming van het stelsel kan zonder D66 geen sprake zijn.

Pechtold toonde zich teleurgesteld aan het einde van het debat en hij zei dat hij met zijn fractiegenoten wil bespreken of het wel interessant is om te praten over een situatie waarbij de kansen op een echte belastinghervorming ontbreken of heel moeizaam zijn.