Start » Showbizz » Muziek » Titanic-componist James Horner komt om bij vliegtuigcrash

Titanic-componist James Horner komt om bij vliegtuigcrash

Showbizz – Filmcomponist en Oscarwinnaar James Horner is maandag omgekomen bij een vliegtuigongeluk. Dat melden Amerikaanse media dinsdag. Horner componeerde onder meer de muziek voor Titanic, Braveheart en Field of Dreams.

De 61-jarige Amerikaan zat aan het stuur van een klein vliegtuig toen het om een nog onbekende reden crashte in de buurt van Santa Barbara, Californië, zo meldt Hollywood Reporter.

Horner won twee Oscars in zijn carrière, allebei in 1998 voor zijn bijdrage aan Titanic: beste soundtrack en beste titelsong (“My Heart Will Go On”, gezongen door Celine Dion). Van de soundtrack gingen meer dan 27 miljoen exemplaren over de toonbank.

In totaal zorgde hij voor de muziek van meer dan 100 films, waaronder Jumanji, A Beautiful Mind en Avatar.