Start » Politiek » Dijsselbloem: belang in KLM niet nodig

Dijsselbloem: belang in KLM niet nodig

Politiek – De Nederlandse overheid hoeft geen belang te nemen in Air France-KLM om de belangen van KLM en Schiphol veilig te stellen. Alleen als het een bijdrage zou kunnen leveren aan het oplossen van de problemen waar de luchtvaartgroep mee kampt, zou het opportuun kunnen zijn om aandelen te kopen, schrijft minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) dinsdag aan de Tweede Kamer.

Dijsselbloem wijst er evenwel op dat Air France-KLM het met name moeilijk heeft door hevige concurrentie, iets waar de Nederlandse overheid ook met aandelen in het bedrijf geen invloed op kan hebben. De kosten zullen eenvoudigweg fiks omlaag moeten. “Het bedrijf lijkt zich daar ook bewust van”, schrijft de bewindsman. Een belang in Air France-KLM zou volgens hem geen directe invloed geven op de gang van zaken binnen de onderneming.