Start » Showbizz » Muziek » Nieuwe muziekdienst Apple geboycot door Amerikaanse popster Taylor Swift

Nieuwe muziekdienst Apple geboycot door Amerikaanse popster Taylor Swift

Entertainment – De populaire Amerikaanse zangeres Taylor Swift heeft haar album “1989” teruggetrokken van Apple Music, de nieuwe muziekdienst van de Amerikaanse technologiereus. De popster klaagt in een open brief op haar blog aan dat Apple zich weinig genereus opstelt ten opzichte van artiesten.

Apple Music, dat begin deze maand werd voorgesteld, wordt op 30 juni officieel gelanceerd in een honderdtal landen. Met die dienst kunnen gebruikers muziek streamen en opslaan. Bij wijze van promotie wordt de dienst tijdens de eerste drie maanden gratis aangeboden.

Die promotieactie is bij Taylor Swift evenwel in het verkeerde keelgat geschoten. “Ik weet niet of jullie wel beseffen dat Apple Music tijdens die drie maanden geen schrijvers, producers en artiesten zal uitbetalen”, aldus Swift, die aangeeft dat ze dat “choquerend en ontgoochelend” vindt.

“Drie maanden, dat is een lange periode om niet te worden betaald. Het is oneerlijk om aan iemand te vragen om voor niets te werken”, schrijft ze verder op haar blog. Apple is “astronomisch succesvol” en heeft voldoende geld om de betrokken artiesten tijdens de proefperiode te vergoeden, benadrukt Swift nog.

De zangeres beweert dat haar mening gedeeld wordt door tal van artiesten, die zich uit respect voor Apple niet in het openbaar willen uitlaten over de kwestie.
Taylor Swift had haar muziek eerder ook al om financiële redenen teruggetrokken van de muziekdienst Spotify.