Start » Politiek » D66 roept kabinet op het matje om aanbestedingen ICT.

D66 roept kabinet op het matje om aanbestedingen ICT.

Politiek – D66 wil opheldering van het kabinet over een geheime aanbesteding van een ICT-project bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Volgens NRC Handelsblad zaterdag gebeurde dat tegen de wens van de interne jurist die verklaarde dat daarvoor geen wettelijke basis was.

“Dat het kabinet tegen het advies van de eigen jurist in rommelt met de aanbestedingsprocedure oméén aanbieder te bevoordelen schreeuwt om opheldering”, aldus Tweede Kamerlid Kees Verhoeven van D66.

Het ging om een aanbesteding voor de bouw van het computersysteem Radar dat fraude met bv’s en stichtingen onmogelijk moest maken. Het project was in handen van het bedrijf Capgemini, maar liep vast. Daarop kwam er een nieuwe geheime aanbesteding. Het ministerie wilde dit volgens NRC niet openbaar omdat criminelen anders te veel informatie zouden krijgen over de werking van het systeem.