Start » Automotive » Belgische autodesigner Luc Donckerwolke verhuist van Volkswagen naar Hyundai

Belgische autodesigner Luc Donckerwolke verhuist van Volkswagen naar Hyundai

Automotive – De Belgische autodesigner Luc Donckerwolke (49), die eerder deze maand opstapte als designdirecteur bij Volkswagen-luxedochter Bentley, zal hoofd design worden voor de Zuid-Koreaanse merken Hyundai en Kia. Dat meldt Automotive News Europe woensdag op gezag van ingewijden. Donckerwolke zou volgens Automotive News Europe een “offer of a lifetime” gekregen hebben van Hyundai.

Donckerwolke zal bij Hyundai na een transitieperiode Peter Schreyer, die volgende maand 63 wordt, opvolgen wanneer Schreyer binnen twee jaar met pensioen gaat. Ook Schreyer werd in 2006 weggehaald bij de VW-groep, waar hij eerder het creatieve brein was achter de Audi TT.

Donckerwolke werkte 23 jaar lang als designer bij de Volkswagen-groep. Hij was bijna drie jaar aan de slag bij Bentley. Donckerwolke volgde studies voor industrieel ingenieur en transportdesign. De Belg trad in 1992 in dienst bij de Volkswagen groep als exterieurdesigner bij Audi, om in 1994 naar Skoda te verhuizen.

Twee jaar later keerde hij naar Audi terug, om er de afdeling exterieurdesign te leiden. In 1998 trok hij naar VW’s sportwagendochter Lamborghini, waar hij eerst design project manager was en daarna chef design. In 2005 werd hij directeur design bij Seat.

Bij Hyundai kon men het bericht vooralsnog niet bevestigen.