Start » Politiek » Lodewijk Asscher: de oppositie komt absoluut praten

Lodewijk Asscher: de oppositie komt absoluut praten

Vicepremier Lodewijk Asscher is ervan overtuigd dat de oppositiepartijen willen komen praten over het nieuwe belastingplan dat in de maak is. Hij denkt dat zij veel van hun eigen inbreng erin zullen herkennen.

Asscher zei dat vrijdag na afloop van de wekelijkse ministerraad waarin hij de afwezige premier Mark Rutte verving. Hij erkende dat de communicatie over het nog geheime plan de afgelopen week ,,niet eenduidig” was.

Volgens de vicepremier kan er soms discussie zijn over gebruikte woorden of over het proces, maar ,,gaat het ook de oppositiepartijen erom dat je iets kunt bereiken voor Nederland”.

De oppositiepartijen hebben afgelopen dagen laten weten dat ze niet ,,in achterkamertjes” willen onderhandelen over het geheime plan. Het kabinet van VVD en PvdA heeft hen nodig om een meerderheid te krijgen in de Eerste Kamer.