Start » Politiek » Wat Nederland nodig heeft is een zakenkabinet

Wat Nederland nodig heeft is een zakenkabinet

Economie – Om Nederland er echt weer boven op te krijgen, de schuldenberg fors lager te krijgen de uitgaven weer in de hand te krijgen heeft Nederland maar 1 soort kabinet nodig en wel een zakenkabinet. 

Kijk naar landen als Singapore waar ook een zakenkabinet het voor het zeggen heeft, de crisis heeft daar amper voet aan de grond gehad, eenbloeiende economie en een laag werkloosheidscijfer.

Nederland wordt nu bestuurd door partijen met teveel belangen in de diverse lagen van de bevolking, een belangenpartij als de PvdA is er vooral voor de ambtenaren en uitkeringstrekkers terwijl de VVD juist de autobezitters en huizenbezitters te vriend wil houden en het CDA de boeren,bejaarden en gezinnen als target ziet.

Deze 3 partijen zijn al decennia lang verantwoordelijk voor een welvaartseconomie die te kostbaar is geworden om nog langer door te kunnen gaan. Al 50 jaar lang geven ze meer uit dan dat er binnenkomt,voorbeeld: Nederland betaald meer aan aflossingen en rentebetalingen dan dat er naar de politie gaat.

Een zakenkabinet pakt het veel anders aan, die zullen gaan snijden in de uitgaven en gaan snijden in het ambtenarenbestand, die gaan kijken waar de kosten vele hoger liggen dan de baten en actie ondernemen, die gaan de economie versterken door juist te gaan investeren en niet zoals het huidige kabinet gaan bezuinigen.

In tijden van rijkdom moet een kabinet gaan bezuinigen om zo geld op te sparen voor krappere tijden en dit geld weer uitgeven in een periode dat het economisch niet goed gaat.

Zo houdt je het werkend deel van Nederland aan het werk, krijg je minder ww-aanvragen, meer uitgaven van de Nederlanders en dus hogere inkomsten..

Helaas wil de politiek dit maar niet zien…