Start » Economie » Nederlandse bedrijven in de etalage

Nederlandse bedrijven in de etalage

Economie – TomTom, DSM en Ballast Nedam staan de laatste dagen weer vol in het middelpunt van de belangstelling en worden weer meer en meer betrokken bij overnames en fusies. 

Altice maakt van het overnemen van bedrijven een dagtaak en ook Shell trok onlangs de stoute schoenen aan. Rond KPN, Binck, Fugro, Heineken en Galapagos blijven geruchten de ronde doen. Tot dusver is het dit jaar alleen tot een bod gekomen op TNT Express. Verrassend was kort geleden het nieuws dat Ahold fusiegesprekken voert met Delhaize. Bij al het overname- en fusienieuws kunnen nog drie nieuwe namen worden genoemd, schrijft beleggersbelangen op de website.

Het Duitse Evonik Industries heeft opnieuw belangstelling getoond in DSM, het vorige bod van 60 euro per aandeel werd door het management van DSM afgewezen. Evonik Industries zal binnenkort met een nieuw bod komen op DSM verwachten de analisten.

Ballast Nedam

Het zelfde geld voor Ballast Nedam dat in zwaar weer verkeerd na veel mislukte projecten in binnen- en buitenland en in 2014 een groot verlies noteerden. Het bedrijf moest alle zeilen bijzetten om niet failliet te gaan. Volgens geruchten op de beursvloer is het Oostenrijks bedrijf Strabag geïnteresseerd in Ballast Nedam.

TomTom lift mee met HERE

De biedingsoorlog rondom Nokia’s HERE lijkt ook in het voordeel van TomTom te gaan uitvallen. Het aandeel Tomtom zit al weken in de lift en belegers denken zelfs aan een koers van boven de 20 euro per aandeel.

Grote kanshebber om Tomtom over te nemen blijft Apple die hun eigen navigatiesysteem maar niet werkend krijgen.