Start » Economie » Veel fouten in loonstrook vakantiegeld

Veel fouten in loonstrook vakantiegeld

klopt mijn loonEconomie – Circa 67% van de werknemers weet nog altijd niet dat zij dit jaar minder vakantiegeld krijgen. Bovendien weten zij niet hoevéél minder. Wie zeker wil weten dat het vakantiegeld klopt, kan het loonstrookje gratis laten analyseren via www.kloptmijnloon.nl. “Wij verwachten dat er dit jaar veel fouten zitten in het loonstrookje met daarop het vakantiegeld”, aldus initiatiefnemer Timeflex, specialist in flexibele arbeidszekerheid.

www.kloptmijnloon.nl haalde in januari het landelijke nieuws met de constatering dat liefst 26 procent van de loonstrookjes per 1 januari 2015 niet klopte. Dit is vrijwel altijd in het nadeel van de werknemers, en vaak ook in het nadeel van de werkgever. De oorzaak is, dat de jaarlijkse wijzigingen vaak niet goed worden doorgevoerd. In 2015 gaat het om onder meer de veranderingen van de belastingpercentages, de fiscale bijtellingen en de vakantiedagenopbouw. Ook de leeftijd van de werknemer heeft invloed. Werknemers die zekerheid willen over hun loonstrookje, kunnen dit laten controleren via kloptmijnloon.nl. Daarvan hebben al duizenden mensen gebruik gemaakt.

Vakantiegeld
Vooral de hogere inkomens krijgen minder vakantiegeld. Een werknemer met 2,5 keer modaal (3.993 euro bruto per maand) ontvangt 256 euro netto minder. Een werknemer met 1,5 keer modaal krijgt 242 euro minder vakantiegeld en iemand met een modaal inkomen moet het doen met 59 euro minder. Mensen met een minimum inkomen gaan er niet op achteruit.

Actie vanaf 26 mei
“Omdat wij inmiddels weten dat veel loonstrookjes niet kloppen, zijn we er zeker van dat bij veel mensen de hoogte van het vakantiegeld niet correct zal zijn”, aldus Maarten van Panhuis van Timeflex. “De hoogte daarvan hangt immers samen met het salaris. Vandaar dat we werknemers de mogelijkheid bieden om vanaf dinsdag 26 mei hun loonstrookje met daarop het vakantiegeld te laten analyseren door onze specialisten. Dat doen we kosteloos en 100 procent discreet. Als we een fout ontdekken, krijgt de werknemer hierover een melding. Werkgevers die hun zaken goed op orde hebben, ontvangen een beloning.” Vanwege de wijzigingen rondom het vakantiegeld verwacht Timeflex opnieuw veel respons te krijgen. Vanzelfsprekend wordt vertrouwelijk omgegaan met ieders loonstrook.