Start » Binnenland » Brussel tegen Den Haag : willen jullie nog snel even 133 miljoen extra betalen

Brussel tegen Den Haag : willen jullie nog snel even 133 miljoen extra betalen

Binnenland – Of de 1.1 miljard die Nederland extra moest betalen nog niet genoeg was, wil Brussel nu nogmaals 133 miljoen als bonus op deze 1.1 miljard euro. Dit blijkt papieren die het kabinet naar de Tweede Kamer stuurt. 

Vandaag mogen Rutte en Dijsselbloem in de Tweede Kamer de financiële prestaties van het kabinet verdedigen.  Het CDA heeft al laten weten uitleg van het kabinet te willen hoe dit nu weer kan en waarom Nederland weer als 1 van de weinigen de knip weer moet trekken, en waarom elke uitleg vanuit Brussel ontbreekt.

Dit is nu het tweede jaar op rij dat Nederland fors extra moet bijdragen aan Brussel omdat de economie van Nederland groeit.  In Europa draagt elk land af naar rato van de omvang van de economie in dat land. De economie in Nederland groeit al voor het 2e jaar op rij met enkele procenten.