Start » Showbizz » Muziek » 7th Sunday Festival trekt record aantal bezoekers

7th Sunday Festival trekt record aantal bezoekers

35.000 festivalgangers vieren 7 year anniversary (foto aangeleverd)

35.000 festivalgangers vieren 7 year anniversary (foto aangeleverd)

Binnenland – Op Pinksterzondag vierde 7th Sunday Festival, de parel van de Brabantse festivals, zijn zeven jarig jubileum. Met een recordaantal van 35.000 bezoekers, een uitgebreid festivalterrein met 16 stages en meer dan 150 artiesten werd het jubileumjaar maximaal neergezet. Organisator Par-T zorgde daarnaast voor sfeer met tientallen kleine initiatieven op het terrein waaronder een bijeenkomst voor Nederlandse YouTube sterren. Een perfecte festival dag, waar headliner Steve Angello afsloot.

Mainstage van formaat
7th Sunday Festival lijkt een abonnement op zonneschijn te hebben. Ook dit jaar was het weer raak en dat zorgde ervoor dat 15.000 muziekliefhebbers zich voor de Mainstage manifesteerden en genoten van top-dj’s als de Australische zusjes van Nervo, Sander van Doorn en Steve Angello. Ook de mannen van Galantis – bekend van de megahit ‘Runaway (U & I) – waren op deze stage van de partij voor hun eerste Nederlandse optreden. De combinatie van artiesten zorgde voor zoveel energie, dat het publiek bij de Mainstage non-stop in beweging was.

Run op tickets
“Het festival was ook dit jaar tot in de puntjes verzorgd”, vertelt organisator Johan Dortmans van Par-T. “Ieder jaar verkopen we van te voren uit, dit jaar bijna een maand. Dat zorgde voor een enorme run op tickets. Ook de speciale bijeenkomst voor Nederlandse YouTubers op het festivalterrein was een succes. Een partybus bracht StukTV, Disfordazzle, Beautygloss, Cinemates, Kelvlog, Dylan Haegens, Foodgloss, Sophie en 42 andere social influencers naar de muziekoase voor een compleet verzorgde dag. Wij kijken terug op een ontzettend geslaagd jubileum en zijn trots op deze Brabantse festivalparel. De reacties die we kregen beloven veel goeds voor de toekomst.”

16 zinnenprikkelende stages
Ook op andere stages werd gefeest tot laat in de avond met onder meer optredens van Slingo Players, Roger Sanchez, Brennan Heart, Michael Calfan en Mike Mago. Er was voor ieder wat wils met een overweldigend aanbod aan muziekgenres. Op de Mountain tussen de bossen ging het los met o.a. Mr. Polska en FeestDJRuud. Wie een voorkeur heeft voor hardere stijlen kon terecht bij de Hard Nature stage en technoliefhebbers haalden hun hart op bij Reboot met dikke sets van o.a. Karotte en Monika Kruse. De Kornuit Barn stond garant voor afwisseling met bands en in de Ballsroom stond misschien wel de meest onverwachte boeking van de dag – Jody Bernal. Hij zorgde bij iedereen voor een lach op het gezicht, die er niet meer afging.

De nieuwste en vooral gezelligste toevoeging aan 7th Sunday Festival was de Hippie Market, waar je jezelf even in Ibiza waande. Ook de aangrenzende Food Hall en de vele chill areas – soms midden in de bossen – waren een succes.