Start » Buitenland » Rellen Cleveland na niet schuldig uitspraak jury .

Rellen Cleveland na niet schuldig uitspraak jury .

De doorzeefde auto van beide verdachten ( John Kuntz/The Plain Dealer via AP, Pool)

De doorzeefde auto van beide verdachten ( John Kuntz/The Plain Dealer via AP, Pool)

Buitenland – De oproerpolitie van Cleveland in Amerika heeft tientallen mensen gearresteerd toen demonstranten de straat op gingen om te demonstreren tegen de jury-uitspraak waarin een politieagent niet schuldig werd bevonden aan de dood van twee zwarte ongewapende verdachten. De twee verdachten kwamen om toen zij onder vuur werden genomen door 13 politieagenten. 

Michael Brelo (31) en twaalf andere agenten vuurden 137 schoten af op de auto met daarin Timothy Russell en Malissa Williams. De schietpartij volgde na een 35 kilometer lange achtervolging waarbij ruim 100 politieagenten uit Cleveland waren betrokken.

Tijdens deze achtervolging meldde Brelo aan zijn collega’s dat hij 1 van de verdachten met een pistool in zijn hand waarna direct het vuur werd geopend toen de auto van beide verdachten tot staan was gebracht.

Brelo vuurde 49 schoten op de auto waarvan 15 door de voorruit staande op de motorkap van de auto.  Het Ministerie van Justitie in Amerika concludeerde dat de Cleveland Politie bezig was met buitensporige praktijken en schending van burgerrechten van de mensen in Cleveland.