Start » Buitenland » Protesten Hawaii tegen Monsanto

Protesten Hawaii tegen Monsanto

AP Photo/Cathy Bussewitz

AP Photo/Cathy Bussewitz

Buitenland – Demonstranten brachten zaterdag planten kokospalmen naar de Hawaïaanse eilanden als onderdeel van een dag van protesteren tegen Monsanto. De demonstranten demonsteren tegen de effecten die bedrijven als Monsanto hebben op de gemeenschap door het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. De demonstranten willen dat Monsantostopt met Hawaii te gebruiken als proeftuin voor pesticiden en genetisch gemodificeerde planten

“Get off van het eiland”, zegt Diane Marshall, een leraar uit Honolulu. “Ik zou graag zien dat ze alles sluiten en van het eiland vertrekken” In Waikiki, een man droeg een gasmasker om zo de gevaren van bestrijdingsmiddelen aan te tonen.  Op de stranden van Hawaii kregen mensen folders uitgedeeld met uitleg over Monsantoen wat zij op Hawaii aan het doen zijn.

Neil Young

De beroemde protestzanger Neil Young vergezelde een groep Maui’s die op het eiland Mauii meer dan 100 kokospalmen plantten, twee hectare met zoete aardappels en bananenbomen plantten.

Een woordvoerder van Monsanto was niet onmiddellijk beschikbaar voor commentaar.