Start » Buitenland » Brand op Amerikaans olieplatform

Brand op Amerikaans olieplatform

Foto: AP

Foto: AP

Buitenland – Op een Amerikaans booreiland voor de kust van de staat Louisiana is gisteren brand uitgebroken. De kustwacht meldt dat er al een laagje olie is waargenomen.  

Alle medewerkers (28) zijn geëvacureerd. De Breton Island pompt dagelijks 2200 vaten olie uit de bodem. Texas Petroleum heeft de productie direct stilgelegd. Ruwe schattingen gaan uit van 120 tot 140 vaten olie die waren opgeslagen op het booreiland. Het is onduidelijk hoeveel olie er al is weggelekt de zee in.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend, Texas Petroleum meldt dat er geen werkzaamheden aanboord werden verricht.  De kustwacht en de brandweerschapen leggen drijvende barrières neer om de olie tegen te houden en het opruimen te vergemakkelijken.

De laatste grote ramp met een booreiland was in 2010 toen een boorplatform van BP in de brand vloog en er miljoenen vaten olie de zee inlekte.