Start » Buitenland » Vrouw ketent zich vast aan boorschip Shell

Vrouw ketent zich vast aan boorschip Shell

De Arctic Challenger (foto shell)

De Arctic Challenger (foto shell)

Buitenland – Een vrouw heeft zich vastgeketend aan de Arctic Challenger, een support schip Shell die verkennende olieboring gaat uitvoeren in het Noordpoolgebied. 

Een woordvoerder van de politie zei dat agenten spraken met de kapitein van het schip, maar dat zij de vrouw niet gaan verwijderen. Het schip zal daarom nog enkele dagen in de haven van Bellingham Bay blijven liggen.

In Amerika zijn grote groepen mensen tegen de plannen van Shell om in het Noordpoolgebied te gaan boren naar olie. Een ambtenaar van het Ministerie van Energie zei dat activisten proberen de plannen van Shell te saboteren door schade te veroorzaken aan het boorschip. KIRO Radio meld dat duikers cementblokken, kabels en kettingen hebben gevonden die aan de boot waren vastgemaakt door de activisten.

Het is onduidelijk of er arrestaties zijn verricht en wie er voor de schade moet opdraaien.