Start » Buitenland » Geen nieuwe spionagewet Amerika.

Geen nieuwe spionagewet Amerika.

Het gebouw van de NSA waar honderden miljoenen telefoongesprekken liggen opgeslagen (foto NSA)

Het gebouw van de NSA waar honderden miljoenen telefoongesprekken liggen opgeslagen (foto NSA)

Buitenland – De Amerikaanse Senaat is tegen de nieuwe ‘spionagewet’ die het massaal verzamelen van telefoongegevens door de NSA tegen moet gaan. In totaal stemden 57 senatoren voor de USA Freedom Act waar 60 stemmen nodig zijn. 

De senaat stemde ook tegen een verlenging van de USA Patriot Act die het verzamelen van telefoongesprekken tegen moet gaan. Slecht 45 senatoren stemden voor.  In juni 2013 bleek dat de NSA miljoenen gesprekken van Amerikanen hadden verzameld en in een enorme database hebben opgeslagen.

Direct na het openbaar worden van deze feiten is de Judiciary Committee begonnen om tot een oplossing te komen. Deze is oplossing is nu door de senaat verworpen waardoor er een impasse is ontstaan.