Start » Buitenland » 43 doden tijdens vuurgevecht Mexicaanse drugsbendes

43 doden tijdens vuurgevecht Mexicaanse drugsbendes

Dode bendeleden na een 3 uur durend vuurgevecht met het Mexicaanse leger. ( foto Oscar Pantoja Segundo)

Dode bendeleden na een 3 uur durend vuurgevecht met het Mexicaanse leger. ( foto Oscar Pantoja Segundo)

Buitenland – Bij een vuurgevecht tussen 2 Mexicaanse drugsbendes zijn in totaal 43 doden gevallen, 42 leden van drugsbendes en 1 federale agent. Deze laatste confrontatie tussen 2 drugskartels is 1 van de hevigste in jaren.  Het 3 uur durende vuurgevecht vond plaats op een afgelegen ranch in het westen van Mexico. 

Het vuurgevecht vond afgelopen vrijdag plaats toen 15 agenten werden vermoord door leden van het kartel en een ander kartel een helicopter van het leger uit de lucht schoot.  Het was voor het eerst dat een drugsbende met gebruik van een raketlanceerapparaat een helicopter van het leger uit de lucht haalde.  Bij beide aanslagen kwamen in totaal 76 mensen om. Het Mexicaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken blijft beweren dat ondanks dit de criminaliteit in Mexico drastisch is gedaald.

De 42 gedode leden van de drugsbende waren lid van een drugskartel die zich de “Jalisco New Generation” noemt en een groot gebied in handen heeft waar het alles en iedereen domineert.  In korte tijd is dit kartel 1 van de grootste en 1 van de geweldadigste drugskartels van Mexico geworden.

Het vuurgevecht begon toen soldaten en agenten van de Federale Politie een ranch in het westen van Mexico binnenvielen en zij op een vrachtwagen vol zwaar bewapende bendeleden stuiten. Het leger beantwoorde het vuurgevecht met zware wapens met 42 dode bendeleden als gevolg. De agent werd gedood toen hij een gewonde collega wilde redden.