Start » Binnenland » Slachtoffers aardbevingen Groningen gaan voor financieel gewin

Slachtoffers aardbevingen Groningen gaan voor financieel gewin

Veel Groningers die na een aardbeving schade hebben, willen niet dat die wordt hersteld door het Centrum voor Veilig Wonen, de officiële schadehersteller. Ze regelen het herstel liever zelf.

Gedupeerden kunnen van het centrum een geldbedrag krijgen, waarmee ze zelf aan de slag kunnen. 70 procent van de inwoners van het aardbevingsgebied verkiest die compensatie boven schadeherstel, zegt overlegcommissie De Dialoogtafel tegen RTV Noord.

De NOS schrijft vanochtend dat het de mensen vrijstaat om te doen wat ze willen met het geld. Voorzitter van de Dialoogtafel Jan Kamminga vind het alleen vreemd dat als  het geld is uitgekeerd het Centrum voor Veilig Wonnen alle contacten verbreekt en zo ook niet te weten komt of de schade wel of niet is hersteld.

Duidelijk is wel dat een grote groep mensen van het ontvangen geld niet hun huis laat repareren maar bijvoorbeeld een nieuwe auto kopen of er van op vakantie gaan.