Start » Binnenland » Banken zwichten voor druk, er komt alsnog een IBAN dienst

Banken zwichten voor druk, er komt alsnog een IBAN dienst

ibanDe banken zijn dan alsnog gezwicht voor de druk om een online IBAN omreken tool beschikbaar te stellen. De vorige tool werd op 1 april jl. offline gehaald omdat de kosten volgens de banken te hoog waren. 

Na overleg met het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer  (MOB) is er nu besloten dat de banken alsnog een tool beschikbaar gaan stellen op www.overopiban.nl. Een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland legt aan NU.nl uit dat het deze keer gaat om een vrij eenvoudige tool, die lang niet zo duur is als de vorige dienst. De vorige tool kon ook veel meer dan simpelweg bestaande rekeningnummers omzetten.

Verder is afgesproken dat banken de uitrol van IBAN betaalpassen snel zullen voltooien. Ook worden organisaties opgeroepen om hun IBAN te vermelden op hun websites en facturen.