Start » Buitenland » Afluisterschandaal Engeland kost Mirror Group 1.2 miljoen pond

Afluisterschandaal Engeland kost Mirror Group 1.2 miljoen pond

1,2 miljoen Britse ponden moet de Mirror Group Newspapers betalen aan acht bekende Britse slachtoffers van het hackschandaal. Zo krijgt actrice Sadie Frost ruim 260.000 pond en voormalig voetballer Paul Gascoine ruim 188.000 pond.

Het zijn de grootste schadevergoedingen die zijn uitgekeerd in civiele zaken sinds het hackschandaal in 2010 bekend werd. Niet eerder werden zulke hoge bedragen uitgekeerd. De voormalige baas van de Formule 1, Max Mosley, kreeg in 2008 60.000 pond van de Britse tabloid News of the World (NotW), omdat die een verhaal publiceerden over zijn seksuele contacten met prostituees.

Volgens The Guardian kunnen de hoge uitbetalingen grote gevolgen hebben voor andere uitgevers die te maken hebben met civiele rechtszaken vanwege het hacken van telefoons. Zo lopen er bijvoorbeeld nog rechtszaken tegen de dagbladengroep van mediamagnaat Rupert Murdoch: News UK.