Start » Economie » Heeft de Telegraaf nog wel een toekomst?

Heeft de Telegraaf nog wel een toekomst?

De aandelen van TMG beweegt zich al jaren in een neerwaartse spiraal en de huidige machtstrijd tussen de directie van TMG en de redactie van de Telegraaf zal de krant ook zeker geen goed doen. 

De hoofdredactie van de Telegraaf komt vandaag met een reactie op het gebeuren. In het hoofdredactioneel commentaar schrijven zij dat De Telegraaf dat de redactie nooit zal accepteren dat de onafhankelijkheid wordt ingeperkt of opgeofferd aan commerciële belangen.

Volgens het commentaar is het echter ‘evident’ dat ook de uitgever de journalistieke onafhankelijkheid centraal stelt. De bescherming die het redactiestatuut biedt staat daarin centraal. Uitholling van de persvrijheid en journalistieke onafhankelijkheid betekent dat het publiek niet langer geïnformeerd wordt over misstanden. “En dat is een bedreiging van de democratie”, luidt het commentaar.

De Telegraaf krijgt een zware saneringsronde voor de kiezen daar de inkomsten al jaren achterblijven bij de uitgaven mede door de teruglopende inkomsten.