Start » Buitenland » Syrische journalist vlucht naar Nederland

Syrische journalist vlucht naar Nederland

Fatima Khaled Saad, een Syrische journalist, verblijft sinds januari in een asielzoekerscentrum in Nederland. Dat meldt nrc.next. Volgens Wikipedia is Saad één van de journalisten die is omgekomen tijdens de oorlog in Syrië. Saad werkte voor de nieuwszenders Al Jazeera, Orient News, Al Arabiya en Al Aan TV en deed verslag van de Syrische opstanden.

Waar Saad nu precies verblijft is geheim, omdat de journalist bang is ook hier te worden gezocht door handlangers van de Syrische regering. Saad en haar man zijn nu vier maanden in Nederland. In maart zouden zij een interview voor hun verblijfsstatus hebben, maar door een ICT-storing is dit niet doorgegaan. Het interview is vooralsnog niet afgenomen. Lees het hele verhaal van Fatima Khaled Saad in nrc.next (betaald, via Blendle).