Start » Buitenland » Rusland en meer!!!

Rusland en meer!!!

Ik wilde het eens hebben over Rusland en wat is daar nu eigenlijk mee aan de hand, waarom zijn er ineens sancties tegen dit land en waarom zakt de olieprijs ineens?

Allemaal vragen die me al een tijdje bezig houden en waar ik zo langzamerhand achterkom bevalt me niet echt moet ik zeggen, veel onderzocht op het net en daar staan leuke feitjes, niet alleen over Rusland maar nog meer landen die niet aan de leiband van de Amerikanen willen lopen, men zegt wel eens als je iets wilt weten “follow the money” en ik moet zeggen dat lijkt in dit verband wel heel erg te kloppen zover als ik het kan zien en volgen.

Rusland heeft met andere landen de BRICS opgericht, landen die zelf een alternatief oprichten voor het IMF, de landen die hierin vertegenwoordigd zijn zijn de volgende, Brazilie, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, allemaal landen die vooral de laatste tijd opkomende economien genoemd kunnen worden maar OOK landen die niet langer aan de lijband van de Amerikanen willen lopen, landen die hun eigen koers willen gaan, landen ook die vooral niet te veel willen betalen om onze economieen te ondersteunen!!!

Normaal als een land in zwaar weer zit financieel, komt het IMF om dit land zogenaamd te herstructureren, dit doen ze dan door zo een land vol te pompen met nog meer leningen terwijl ze er al te veel hebben en tegelijk zware herstructureringen te eisen van deze landen zoals het privatiseren van bepaalde diensten in deze landen, op deze manier word zo een land als het ware “leeggeroofd”, wat eerst van de totale bevolking was is nu ineens van een aantal private partijen, neem als meest recente voorbeeld maar Griekenland.

Bovengenoemde landen waren dit zat, zo is India bijvoorbeld het al een heel tijdje zat om dure westerse medicijnen te moeten kopen terwijl ze deze zelfde medicijnen zelf voor een prikkie van deze hoge westerse vraagprijzen kunnen namaken en dit doen ze dan ook volop.

Zui-Afrika is het zat om zijn grondstoffen te moeten verkopen tegen feitelijk gezien belachelijk lage prijzen en trad ook toe net als Ruland die het zat is om zijn olie in dollars te moeten verhandelen, dit doen ze liever ondeling met China bijvoorbeeld in Roebels of de Chinese munt de Yuan.

Ook Brazilie heeft zijn redenen om toe te treden, ook zij willen niet meer aan de lijband lopen van het westen en willen hun eigen koers varen, in het verleden waren er trouwensw meer landen die de olie in andere valuta wilden verhandelen, ik noem er een paar, Iran, Irak, Libie, Syrie? gaat er al en belletje rinkelen?

Ook allemaal landen die OF sancties kregen opgelegd en als ze echt niet door de knieen gingen een oorlog in werden gesleurd op een of andere manier, door leugen en bedrog zoals massa vernietingswapens die ergens zogenaamd zouden liggen, in Syrie hebben we dit ook gezien trouwens, het laatste slachtoffer voor Rusland met een zogenaamde gifgas aanval die gedaan zou zijn door Assad maar al snel bleek dit totaal niet het geval te zijn en dus had Amerika niet een reden om ook dit land maar binnen te vallen en nu is er een andere manier gevonden dit land maar vooral Assad aan te vallen, rebellen op de grond, hoe kwamen deze mensen toch aan de Amerikaanse wapens vraag je je dan af???

De Oekraine moest rebelleren, er moest een andere president komen en dus werd de zittende president ondanks zijn legitieme verkiezingsoverwinning maar afgezet, hij wilde immers geen overeenkomst tekenen met het westen? uiteraard zou deze overeenkomst in Dollars getekend zijn als laatste middel om de Russen te dwingen om gas en olie naar het westen in ieder geval in Dollars af te rekenen, dit lukte niet en aldus kon hij gaan, dat deze president DEMOCRATISCH gekozen was deed er even niet toe!!!

Tegelijk moest er een reden zijn om Rusland in een hokje te zetten, je kunt natuurlijk niet openlijk zeggen dat het je om de dollar als wereldmunt gaat en dus verzon men een list, er kwam een andere, westers gezinde president die deze overeenkomst wel tekende in ruil voor een miljarden steun vanuit, jawel, het IMF en binnen no-time werd de handtekening onder de kontrakten gezet, zo, die zijn binnen maar nu, net nu had men even buiten Poetin gerekend, een groot schaakmeester die NIET volgde, hij wil en zal zijn olie en gas niet af rekenen in dollars hij eiste euro’s of Yuans dan wel Roebels en sloot een megadeal met de Chinezen, die dezelfde agenda hebben trouwens, en daar begonnen de sancties vrijwel direct in werking te treden, dat de inwoners van de Krim intussen op een Democratische wijze hadden besloten voortaan bij Rusland te willen horen kwam alleen maar goed uit, dan kon men daar de Russen ook nog even van beschuldigen van landjepik, dat jaren eerder de Kosovaren hetzelfde hadden gedaan en het westen toen van “een democratisch besluit van de inwoners van Kosovo” spraken was men al weer even vergeten voor het gemak!

Er was een conflict geboren, Rusland zelf binnenvallen deed men niet uiteraard, daarvoor heeft dit land gewoonweg te veel wapens, zowel atoomwapens als conventionele, bovendien zou het niet gek zijn als China de kant van de Russen zou kiezen en zo zou er zomaar een derde oorlog ontstaan die het westen eigenlijk niet wil, wel wil men op een of andere manier de Russen dwingen tot handel in de Dollar.

Oost-Oekraine ondertussen wil zich ook afscheiden, er wonen daar veel ethnische Russen die gewoon bij Rusland willen horen, dit kan niet, dit zullen ze nooit toestaan, er zit zoveel gas onder deze bodem dat de Oekraine deze niet kan verliezen, dit zou het totale land aan de rand van de afgrond brengen, overigens heeft de zoon van Meneer Biden, u weet wel uit de Obama regering, hier een groot belang in, HMMM.

Toen dan ook de MH17 neergeschoten werd kwam dit, vergeef me de uitdrukking, “als een geschenk” voor de Amerikanen, de Russen hebben dit gedaan, werd er gelijk breeduit gezegd en uitgemeten, de Russen, die moeten maar eens een lesje geleerd worden, de Russen, we moeten sancties instellen en aldus gebeurde, niet alleen in groente en fruit, maar ook bloemen en wat al niet tot oorlogsschepen uit Frankrijk toe, de Amerikanen ondertussen ginngen OLIE produceren als een gek samen met Saoedie-Arabie om de prijs van olie naar beneden te krijgen, nikzs overleg met de OPEC, niks beperkingen want we willen onze productie op peil houden, niks we moeten de prijs stabiel houden nee, de Russen moeten op de knieen! En dat doen we mede door de olieprijs laag te houden al hebben de Russen daar een mooi antwoord op trouwens, veel van de ontvangen Dollars zetten ze gelijk om in de aankoop van goud waarvan de prijs ook kunstmatig laag gehouden word, nu weinig betalen en straks een flinke goudvoorraad hebben, veel meer dan de Amerikanen hebben, hmmm, wie komt er straks het sterkste uit?

De Mh17 overigens kan niet door een BUK-raket neergeschoten zijn, als je de foto’s opzoekt van dit toestel dan zie je duidelijk gaten in de ZIJkant van de cabine zitten terwijl een BUK-raket aan de onderkant explodeert als deze op een toestel afgevuurd word, het kan dus nooit dat deze een vliegtuig aan de zijkant beschadigd, dit moet een andere oorzaak hebben en de meest voor de hand liggende oorzaak is een luchtaanval, een aanval door een gevechtsvliegtuig, of dit een Oekraiens of Russisch vliegtuig was weet ik niet maar Russich lijkt me niet daar deze daar geen enkel maar dan ook geen enkel voordeel bij hebben!!!

Maar waarom moet dit alles nu, waarom willen de Amerikanen koste wat kost dat de dollar als handelsmunt in stand gehouden word? wel, daarover volgende week meer.

Groetjes Piet Praat.