Start » Ander nieuws » De beste whiskey ter wereld komt uit….. Taiwan

De beste whiskey ter wereld komt uit….. Taiwan

TAPEI – Kavalan heeft de onafhankelijke “International Review of Spirits-competitie van het Beverage Testing Institute volledig gemonopoliseerd en duldde geen enkele andere whiskey naast zich in de top-5.

De resultaten van de IRS 2016 werden vorige week bekend gemaakt; Kavalan sleepte 5 platina medailles (Superlative) en 10 gouden medailles (Exceptional) in de wacht en daarmee staat het totaal aantal gewonnen prijzen inmiddels op meer dan 200 gouden medailles of hoger.  YT Lee, oprichter van Kavalan, zei over de toekenning van de Platinums het volgende: “We zijn blij met iedere prijs die we krijgen toegekend, omdat dit ons duidelijk maakt of we ons op het juiste pad bevinden,” aldus de heer Lee. “We willen onze klanten ’s werelds beste whiskeys bieden en een dergelijke erkenning helpt ons om dit doel te bereiken.”

De Kavalan Distilleerderij in Taiwan wijdt zich sinds 2006 aan de kunst van het brouwen van single malt whiskey en heeft inmiddels ruim 210 gouden onderscheidingen in ontvangst mogen nemen. De jaarlijkse productie van 5 miljoen flessen van ’s werelds fijnste whiskeys in de distilleerderij is in handen van een eersteklas R&D-team, een in het VK opgeleide master-blender en een internationale whiskeydeskundige en -consultant.

De whiskey rijpt in Amerikaanse houten vaten in intense warmte en vochtigheid en doet haar voordeel met de zee- en bergbriesjes en het bronwater van de Snow Mountain. Deze combinatie zorgt voor de kenmerkende romige smaak van de Kavalan Whisky’s. Kavalan dankt zijn naam aan de oude naam voor Yilan County en kan, dankzij het moederbedrijf King Car Group, bogen op 30 jaar ervaring in het maken van dranken. Kavalan is in 40 landen verkrijgbaar.