Start » Binnenland » Gülen organisaties en kopstukken Gülenbeweging Nederland vogelvrij verklaard

Gülen organisaties en kopstukken Gülenbeweging Nederland vogelvrij verklaard

Het Turkse staatspersbureau Anadolu Ajansi (AA) heeft maandag een lijst met Nederlandse organisaties gepubliceerd die gelieerd zouden zijn aan de omstreden prediker Fethullah Gülen. Op de lijst staan ook enkele vermeende kopstukken van de Gülenbeweging in Nederland, meldt de Volkskrant

Op de lijst van persbureau AA staan onder meer de krant Zaman Vandaag en scholen als het Cosmicus College en basisschool Witte Tulp, die de afgelopen weken al met Gülen geassocieerd werden. Daarnaast noemt AA instellingen die niet op de eerder in Nederland verspreide boycotlijst voorkwamen, zoals regionale ondernemingsverenigingen en culturele verenigingen en stichtingen. Wat de criteria waren om deze organisaties op de lijst te zetten, is onbekend.