Start » Economie » Piloten prijsvechters zijn moderne slaven

Piloten prijsvechters zijn moderne slaven

Met een forse studieschuld moe de lucht in: prijsvechters zoals Ryanair, Easyjet en Wizzair opereren op het randje zoals ze omgaan met hun piloten. Volgens pilotenvakbond VNV behandelen de maatschappijen hun piloten als gebruiksvoorwerp.

De vakbond is in een hoogoplopend conflict verwikkeld met Easyjet. Namens 72 Nederlandse piloten eist VNV meer rust tussen vluchten, een beter pensioen en doorbetaling bij ziekte.Het conflict vloeit voort uit de manier waarop maatschappijen zoals KLM, Transavia en Tui met hun piloten omgaan en prijsvechters zoals Ryanair, Wizzair en Easyjet, legt Otjan de Bruijn uit. Hij is bestuurslid van de Nederlandse pilotenvakbond VNV en de Europese overkoepelende belangenbehartiger van piloten, de European Cockpit Association. Hij ziet twee typische verschillen:

Verder bij: RTL Z