Start » Economie » Forse winst voor verzekeraar ASR

Forse winst voor verzekeraar ASR

Verzekeraar ASR, dat nog voor een deel in handen van de Nederlandse Staat is, heeft over de eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst van ruim 380 miljoen euro geboekt. 

Iets minder dan in de eerste zes maandan van 2015 maar toen werd er vooral meer verdiend op beleggingen. Wel steeg dit jaar de winst op de normale bedrijfsactiviteiten met ruim 4.3% naar 292 miljoen euro.  Met de kapitaalbuffer van ASR zit het ook wel goed, deze staat met 191% ruimschoots binnen het minimum vereiste en is er ruim voldoende geld in kas om (grote) tegenslagen te kunnen opvallen.

Het noodweer van eerder dit jaar heeft ASR wel veel geld gekost, ruim 35 miljoen euro maar door dit te herverzekeren kwam het nettobedrag uit op 25 miljoen euro, stukken minder dan bijvoorbeeld Achmea die 276 miljoen moest uitkeren en Delta Lloyd die 44 miljoen aan schade moesten uitkeren door het noodweer.