Start » Buitenland » De ‘Erdoclan’ heeft nu de absolute macht in handen

De ‘Erdoclan’ heeft nu de absolute macht in handen

Na de voor velen door Erdogan zelf geregisseerde coup in Turkije en de daarop volgende ‘Endlösung’ door Erdogan en zijn bewindslieden, is de volgende stap gezet door de Erdoclan. Alle bedrijven en instellingen die ook maar iets te maken hebben met de geestelijke en grote tegenstander en door Erdogan als het grote kwaad van Turkije aangewezen geestelijke Gülen, zullen worden gesloten en in handen komen van de ‘Erdoclan’. 

Door de ‘Endlösung’ actie van de Erdoclan hebben bijna 60.000 mensen van de ene op de andere dag hun baan verloren. In totaal zijn nu bijna 100.000 mensen uit hun functie gezet, opgepakt en in opgesloten of op een andere manier het werken onmogelijk gemaakt.

De woordvoerder van Erdogan laat in een gesprek met de Turkse staatsomroep TRT weten dat de regering nog deze maand wil gaan beginnen met leggen van beslag op rekeningen van Gülen-aanhangers. ,,Het geld dat daarmee in onze handen komt wordt gebruikt om de schade te betalen die Gülen en zijn aanhangers hebben veroorzaakt door de mislukte coup-poging,” zegt de woordvoerder. De uitstroom van geld uit Turkije is de laatste dagen ook aanzienlijk gestegen.

Ondertussen loopt de ruzie tussen Erdogan en Italië nog verderop vanwege de arrestatie van Erdogan’s zoon door de Italiaanse politie, Erdogan heeft zijn aanhangers in Italië opgeroepen de straat op te gaan om te demonstreren tegen deze arrestatie en om de vrijlating van zijn zoon te eisen. De zoon van Erdogan, Bilal Erdogan, wordt er van verdacht enorme sommen geld te hebben geprobeerd wit te wassen, Bilal wordt al langere tijd gelinkt aan wapenhandel met ISIS. en oliehandel met ISIS.  De zakenman, Murat Hakan Uzan, beweert dat Bilal helemaal niet in Italië was om te studeren, maar om de illegale activiteiten van de familie Erdogan te organiseren.

Erdogan zelf vind dat Bilal een ‘briljante man’ is die door de maffia-regering van Italië vals wordt beschuldigd.