Start » Binnenland » Schokkend: foto’s van dode baby’s op reclamezuil Huizen.

Schokkend: foto’s van dode baby’s op reclamezuil Huizen.

Een christelijke groep die campagne voert tegen abortus, heeft op een reclamezuil in de Phohistraat in Huizen een poster met schokkende foto’s van dode baby’s achtergelaten. De posters tonen twee foto’s: de ene is van een gezonde kleine baby na 10 weken zwangerschap in een hand als ‘voor’-abortusfoto en de andere is een foto van een zeer bebloede en duidelijke dode baby als ‘na’-abortusfoto.

Klanten van een nabijgelegen supermarkt noemen de posters schandalig. “Ik heb zelf een abortus moeten doormaken”, zegt een voorbijganger tegen NH. “Dit is bijzonder confronterend.”

Op de foto’s staat een link naar de site van Jezus Redt, dat zegt naar een Bijbelse manier van samenkomen te streven. De groep laat weten dat de posters bedoeld zijn om mensen ervan te overtuigen tegen abortus te zijn. Ook zegt een woordvoerder “wel onsmakelijker dingen op het journaal te zien”.

De supermarkt heeft de posters na meerdere klachten zelf maar weggehaald. De gemeente was niet bereikbaar voor commentaar.