Start » Buitenland » Dijsselbloem zet Italiaanse banken aan de afgrond, ze krijgen geen cent uit Europa

Dijsselbloem zet Italiaanse banken aan de afgrond, ze krijgen geen cent uit Europa

Jeroen Dijsselbloem heeft als voorzitter van de Eurogroep zijn poot stijfgehouden en de Italianen gewezen op het beslissing van 1 januari 2016 dat vanaf dat moment de banken zelf de broek moeten ophouden en bij problemen geen greep meer kunnen doen in de kas van de EU. 

Dijsselbloem: ,,het is een probleem voor de aandeelhouders en belegers van de in nood verkerende banken niet van de Europese belastingbetaler, wij gaan niet afwijken van de ingestelde regels ook niet na lang aandringen van de Italiaanse premier.”

Diverse Italiaanse banken staan aan de rand van de afgrond en zijn dringend op zoek naar tientallen miljarden euro’s om slechte leningen te kunnen afdekken. De aandelen van deze banken zijn in een vrije val gekomen.