Start » Binnenland » Meryem Belhaj heeft het hart op de juiste plaats

Meryem Belhaj heeft het hart op de juiste plaats

Een 21-jarige studente heeft een hartverwarmende daad verricht door een oude man de dag van zijn leven te bezorgen en hem spontaan mee te nemen naar het strand. Meryem (21) vertelt aan de verslaggever van NH hoe ze bij de bushalte aan de praat raakt met een oudere meneer. De man spreekt haar aan op de tekst Love yourself first die in het Arabisch en Engels op haar tas staat. “Goed statement, zo hoort het”, zegt hij.

Strand
De twee blijken dezelfde bus in te moeten en praten verder. Meryem ontdekt dat de man veel over de wereld heeft gereisd, maar daar nu te oud en te zwak voor is. “Hij zei dat het een mooie dag was en graag naar het strand zou willen, dus toen zei ik: “Dan gaan we toch?””

De bus stopt niet ver van het strand van Bloemendaal. Meryem neemt de man me over de boulevard, maar omdat hij slecht ter been is, is het moeilijk het strand zelf te bereiken. “Na veel moeite lukte het en hebben we ook nog wat gedronken samen.”

Uiteindelijk maakt Meryem een foto van hun wandeling, die ze op Instagram zet. “De man was heel ontroerd door het spontane uitje, ook omdat we over veel persoonlijke dingen hebben gepraat. We hebben uiteindelijk gegevens uitgewisseld en besloten contact te houden.”

De actie van Meryem krijgt lovende reacties op sociale media. Zelf hoopt ze dat anderen ook wat vaker oude mensen verrassen met zo’n uitje. “Deze meneer had verder nog een rijk sociaal leven, maar er zijn duizenden ouderen die dat niet hebben. Ik hoop dat mensen dit zelf vaker doen”, besluit ze.