Start » Buitenland » Aandelen Britse banken massaal gedumpt

Aandelen Britse banken massaal gedumpt

Het ging vanochtend zelfs even zo hard neerwaarts dat de handel in aandelen RBS en Barclays voor 15 minuten werd stilgelegd, de zogenaamde ‘circuit breaker’ om even weer op adem te komen. Maar na de heropening bleven de koersen dalen van alle Britse banken. RBS staat op moment van schrijven 15% lager en Barclays 12% lager. 

Vrijwel alle analysten hebben Britse aandelen op houden of zelfs op verkopen gezet. Analisten van Bank of America Merrill Lynch verlaagden hun advies voor Barclays van ‘kopen’ naar ‘neutral’ en voor RBS van ‘neutral’ naar ‘underperform’. Analisten van de Franse bank Société Générale verlaagden hun advies voor de gehele Europese bankensector van ‘overweight’ naar ‘neutral’, schrijft het FD.

Twee dagen na de #brexit lijkt er nog geen eind te zijn gekomen aan de neerwaartse gang van de Britse aandelen en ook de Britten zelf merken dat de Pond enorm in waarde is gedaald. de brandstofprijzen zijn sterk gestegen en vooral de #brexit-stemmers op het platteland merken dit in de knip omdat de stookkosten sterk stijgen de afgelopen dagen.