Start » Binnenland » Heemskerk treedt keihard op tegen overlast veroorzakende jongeren

Heemskerk treedt keihard op tegen overlast veroorzakende jongeren

HEEMSKERK – De gemeente Heemskerk heeft een gebiedsverbod ingevoerd voor het Haydnplein. Dat betekent dat mensen die zich misdragen niet meer op het plein mogen komen. Dit naar aanleiding van aanhoudende overlast door een groep jongeren. Buurtbewoners zijn blij, maar jongeren die in hun ogen niks doen voelen zich nu gedupeerd.

“Nu lopen we hier en is er niks, maar geloof me: als je hier tien minuten staat zul je gelijk politie zien”, vertellen jongeren op het plein aan de NH-reporter.  En inderdaad, even later wordt de groep aangesproken door agenten.

Niet veilig
Buurtbewoners klagen al maanden over overlast van hangjeugd. Na een samenscholingsverbod, heeft de gemeente nu ook een gebiedsverbod ingevoerd. Terecht, vindt een bewoonster. “Ik voel me niet veilig in mijn eigen buurt. Er wonen allemaal kinderen. Als jongeren rondhangen worden kinderen binnengehouden, dat vind ik ontzettend ver gaan.”

Ze roept de jongens op iets met hun leven te gaan doen. “Wat hebben ze hier te zoeken? Ga werken, ga sporten, ga naar school. Doe iets met je leven in plaats van die van ons te verzieken.”

De jongens die aangesproken werden op het plein, denken niet dat de maatregelen zin hebben. “Sommige jongens kloten hier, sommigen niet. Maar diegene die niet kloten worden er ook bij betrokken of aangesproken, terwijl ze er niets mee te maken hebben.”