Start » Buitenland » Erdogan is nu eindelijk alleenheerser in Turkije

Erdogan is nu eindelijk alleenheerser in Turkije

TURKIJE – Met het installeren van Binali Yildirim als de nieuwe premier van Turkije heeft Erdogan eindelijk bereikt waar hij al jaren naar streefde, de alleenheerschappij over Turkije. Van Yildirim is bekend dat hij een groot aanhanger van Erdogan is en door velen binnen Turkije als een marionette van Erdogan wordt gezien. 

Lees ook: Erdogan pleegt staatsgreep, premier moet opkrassen

Yildirim was hiervoor de minister van Transport en onder zijn leiding zijn in Turkije divese grote projecten tot stand gekomen, projecten als de hogesnelheidstrein, de luchtvaart en het vervangen en bouwen van bruggen. Maar aangezien Yildirim geen politicus is maar een uitvoerder staat Erdogan niets meer in de weg om alle macht naar zich toe te trekken waardoor de staatsgreep van Erdogan nu volledig is afgerond.

De staatsgreep begon toen Erdogan de leiding van het leger begon te vervangen voor Erdogan-aanhangers en met het opsluiten en veroordelen van oppositieleden, het sluiten van media die niet pro-erdogan schreef.

Lees ook: Erdogan: “Ik heb Europa in mijn macht”