Start » Politiek » Geert Wilders vergelijkt kabinet met een slager.

Geert Wilders vergelijkt kabinet met een slager.

DEN HAAG – Wilders heeft op de eerste dag van het verantwoordingsdebat geen spaan heel gelaten van het kabinet. Wilders zegt: “Het kabinet komt met een hoera-verhaal, maar de waarheid is keihard. De Nederlanders hebben niet geprofiteerd van de economische groei.

Geert Wilders wijst op de miljarden die werden gebruikt om asielzoekers, Brussel én Afrika te spekken maar aan de andere kant de zorg werd afgebroken en de werkloosheid in Nederland nog steeds torenhoog is.

Natuurlijk sneert Geert Wilders naar het kabinet over de nog steeds open grenzen wat een doorn in het oog van Geert Wilders is. Wilders zegt hierover: “Nederland is een luilekkerland voor vreemdelingen maar van de eigen mensen wordt gehakt gemaakt. En daar is dit kabinet Rutte voor verantwoordelijk.”

Geert Wilders vervolgt door te stellen dat: “Rutte 2 heeft gehakt gemaakt van Nederland, miljarden besteed aan het buitenland in plaats van aan de Nederlanders. Gelukkig komen er verkiezingen aan. Dan kan Nederland afrekenen met dat wanbeleid.