Start » Binnenland » Volslagen idioten gooien ramen school kapot (video)

Volslagen idioten gooien ramen school kapot (video)

HOORN – Vernielingen plegen met als doel indruk te maken op sociale media. Het gebeurde afgelopen week in Hoorn. Een ruit van basisschool Dynamis wordt ingegooid, maar pas toen de camera liep.

Het filmpje van de stenengooier in Hoorn werd geplaatst op het Instagram-account Straathyena’s. Dit account staat vol met filmpjes van vernielingen en heeft meer dan 17.000 volgers.

Leerlingen van Dynamis kwamen via Instagram achter de vernieling. “Ik vind het raar dat mensen dat doen, het zijn spullen van andere mensen en dan denk ik, waarom zou je een ruit ingooien en wat wil je ermee bereiken”, aldus een leerling van de school. Hij denkt dat ze zo stoer doen, omdat ze meer volgers op sociale media willen hebben.

De jongens laten het er niet bij zitten en ze hebben een reactie geplaatst bij de video om te laten zien dat ze boos zijn. Een van de jongens heeft nog wel een boodschap voor de stenengooiers: “Doe het niet en blijf van andermans spullen af, want het is niet stoer om dit te doen.”