Start » Politiek » Wilders ziet kansen om verkiezingen te winnen

Wilders ziet kansen om verkiezingen te winnen

NEDERLAND – Geert Wilders gaat de verkiezingen winnen volgens de laatste peilingen en ook Geert Wilders ziet dat de kans dat hij als grootste partij uit de verkiezingen, maart 2017, gaat komen groeien.  En dat is dan ook direct een groot probleem omdat geen van de andere partijen met Wilders een coalitie wil gaan vormen.

Ik ga premier van Nederland worden

Nederland lijkt dan in een politieke houtgreep te komen van Geert Wilders en de PVV, zonder de PVV is het vormen van een coalitie met meerderheid niet mogelijk als we afgaan op de peilingen van afgelopen weekend.  Geert Wilders liet tijdens een partijbijeenkomst in het Limburgse Steyl al eens weten dat hij premier wil gaan worden en mogelijk al in 2017.

Bij de toen rustig verlopen bijeenkomst, vanwege brandweereisen mochten er geen 400 maar slechts 200 mensen naar binnen, kreeg Geert Wilders diverse vragen voorgelegd en dan zeker niet alleen over de Islam maar vooral over de minimumstraffen en de Antillen. Geert Wilders genoot zichtbaar en kon in hartelust in zijn ‘eigen’ Venlose dialect antwoorden geven.

Nederland onbestuurbaar als Wilders wint

Als de laatste peilingen waarheid worden en de PVV de grootste partij gaat worden krijgen wij in Nederland Belgische toestanden, het is dan vrijwel onmogelijk om een regering te vormen omdat geen van de andere, op de vvd na, met Wilders een coalitie wil gaan vormen. Voor GroenLinks (goed voor 15 zetels in de peilingen) is het een no-go om met Wilders een kabinet te vormen, maar ook de SP en de PvdA hebben al vroegtijdig aangegeven dat een coalitie met de PVV onmogelijk is.

Maar ook zonder de PVV is het vormen van een coalitie vrijwel onmogelijk, geen van de mogelijkheden levert een meerderheid op in de Tweede Kamer en dus lijkt een gedoogkabinet de enige oplossing.