Start » Sport » Ook Wada buigt diep voor Poetin, dopingrussen misschien vrijgesproken

Ook Wada buigt diep voor Poetin, dopingrussen misschien vrijgesproken

De op meldonium gebruikte Russische sporters krijgen zo goed als zeker een Generaal Pardon van de overkoepelende dopingsautoriteit WADA. Dat valt op te maken uit een statement van de dopingsautoriteit. 

In deze statement staat dat meldonium-gebruikers die minder dan 15 microgram per millimeter tijdens een dopingstest laten zien niet worden beschuldigd van dopinggebruik. Dit geldt wel alleen voor testen die voor 1 maart van dit jaar zijn afgenomen. Testen na 1 maart 2016 mogen geen sporen van meldonium bevatten mits er een medisch noodzaak is.

Dit bericht is door de Russen zelf naar buiten gebracht, op de website van WADA valt niets te lezen of te vinden over dit statement. De Russen willen nu dat meervoudig wereldkampioen sprint Pavel Kulizhnikov wordt vrijgesproken van dopinggebruik. WADA heeft nog geen reactie gegeven op wat de Russen schrijven.