Start » Buitenland » Merkel op haar knieën voor Erdogan, ‘Jawohl Herr Erdogan’

Merkel op haar knieën voor Erdogan, ‘Jawohl Herr Erdogan’

In 1 klap maakt Angela Merkel een einde aan de vrijheid van meningsuiting in Duitsland en zet haar voormalige Oost-Duitse masker weer op. Ze buigt diep voor Erdogan en staat vervolging van de Duitse komiek Jan Böhmermann toe om zo Erdogan te vriend te houden.

Zeker omdat op 23 april aanstaande Merkel op bezoek gaat naar Erdogan om te praten over de vluchtelingen die Turkije nog steeds illegaal naar Europa stuurt, wil Merkel Erdogan niet verder tegen Europa in het harnas jagen en laat de Duitse komiek dus nu vervolgen. Bronnen rondom Merkel zeggen dat het Duitse Openbaar Ministerie opdracht heeft gekregen om Böhmermann voor de rechter te brengen en te zorgen dat hij wordt veroordeeld.

Lees ook: Erdogan wil Duitse komiek vervolgen

In Duitsland reageert men ziedend op het besluit van Merkel en velen noemen het al het afscheid van het vrije Duitsland en vinden dat Merkel nu haar hand ver heeft overspeelt en roepen om haar aftreden.