Start » Binnenland » Justitie » Inwoner Assen veroordeeld tot 40 uur taakstraf vanwege opruiende taal op Facebook

Inwoner Assen veroordeeld tot 40 uur taakstraf vanwege opruiende taal op Facebook

Een 37-jarige man uit Assen is veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur voor het verspreiden van opruiende taal via Facebook.

De man had op zijn Facebookpagina, genaamd “tegen 1000 asielzoekers in Assen” berichten geplaatst als “De gemeente gaat door, vluchtelingen in de TT-hal, dit lijkt mij niet de bedoeling”, “Mensen, we moeten in opstand komen, en niet als een stel kuddedieren gewoon lekker alles laten gaan!!!” en “met 100 man daarheen, rommel in de brand, en alle 100 man ontkennen (in combinatie met een zogenaamd like-emoticon)”.

Het Openbaar Ministerie eiste de 40 uur werkstraf omdat de man met deze teksten zou hebben opgeruid om tot gewelddadigheden over te gaan, namelijk brandstichting. De rechter besloot dat ook een eerder opgelegde voorwaardelijk straf tenuitvoergelegd moet worden gelegd: 26 uur werkstraf.

De man heeft de pagina inmiddels verwijderd.