Start » Sport » Halve finale snooker is droomfinale

Halve finale snooker is droomfinale

Snooker – Wereldkampioen Stuart Bingham (WS-2) heeft zich vrijdagavond in het Alexandra Palace van Londen als laatste voor de halve finales van het Masters snooker geplaatst. De 39-jarige Engelsman deed dat door de Schot John Higgins (WS-7), toernooiwinnaar in 1999 en 2006, met 6-3 te verslaan.

In een partij waarin beide spelers de fouten opstapelden hield Higgins tot 2-2 gelijke tred. De viervoudige wereldkampioen kreeg de beste kansen, maar draaide ze keer op keer de nek om. Bingham kreeg zo een een 5-2 voorsprong in de schoot geworpen. Higgins spartelde nog even tegen met een 120 century, maar moest dan het hoofd buigen.

Om een plaats in de finale neemt Bingham het zaterdagavond op tegen Ronnie O’Sullivan (WS-6), vrijdag met 6-3 te sterk voor ’s werelds nummer een Mark Selby. Ook de tweede halve finale (best of 11) is volledig Engels getint. Judd Trump (WS-5) staat daarin tegenover Barry Hawkins (WS-8). De finale wordt zondag naar een best of 19 gespeeld.

O’Sullivan won het Masters vijf keer: in 1995, 2005, 2007, 2009 en 2014. Daarnaast was hij vijf keer runner-up. Bingham staat voor het eerst in de halve finales. Bij zes vorige deelnames schopte hij het nooit verder dan de eerste ronde. In de onderlinge confrontaties met Bingham leidt O’Sullivan met 11-3, maar Bingham won wel het jongste duel. Eind april versloeg hij “The Rocket” in de kwartfinales van het wereldkampioenschap met 13-8, waarop O’Sullivan prompt een sabbatsperiode van ruim acht maanden inlaste.(belga)