Start » Buitenland » facebook geeft werknemers met pasgeboren kind 2 maanden betaald verlof

facebook geeft werknemers met pasgeboren kind 2 maanden betaald verlof

Facebook gaat de mogelijkheden tot ouderschapsverlof voor al zijn werknemers wereldwijd uitbreiden. Het bedrijf neemt die beslissing na de aankondiging van grote baas Mark Zuckerberg om twee maanden thuis te blijven na de geboorte van zijn kind.

Vanaf 2016 zullen alle werknemers van Facebook recht hebben op vier maanden betaald ouderschapsverlof. Nu geldt die maatregel enkel voor de personeelsleden in de VS.
“We hebben beslist om dit te veranderen, omdat het ons de beste keuze leek voor onze werknemers en hun familie”, zegt HR-manager Lori Matloff Goler. De maatregel is vooral een verbetering voor jonge vaders of voor homoseksuele koppels, luidt het. Het ouderschapsverlof kan opgenomen worden wanneer men wil in het eerste jaar na de geboorte of adoptie van een kind.

Mark Zuckerberg haalde vorige week het wereldnieuws door aan te kondigen dat dat hij twee maanden thuis blijft na de geboorte van zijn dochtertje. Eerder maakte een ander Amerikaans bedrijf Spotify al bekend dat het tot zes maanden ouderschapsverlof gaat aanbieden aan zijn werknemers, tot drie jaar na de geboorte.