Start » Showbizz » Muziek » Rammstein is eerste hoofdact op Pinkpop 2016

Rammstein is eerste hoofdact op Pinkpop 2016

De Duitse band Rammstein speelt volgend jaar op het muziekfestival Pinkpop. Dat heeft festivalbaas Jan Smeets woensdagochtend op radiozender 3FM bevestigd. Daarmee is de eerste hoofdact van Pinkpop bekend.

Rammstein wordt de afsluiter op zaterdag 11 juni. Het festival vindt in 2016 op 10,11 en 12 juni plaats.

De Duitse metalband, bekend van nummers als “Sonne”, “Ich will” en “Mutter”, zou momenteel aan een nieuwe plaat werken en volgend jaar een tournee starten. Het optreden in Landgraaf zou daar onderdeel van zijn. Rammstein stond de laatste keer op Pinkpop in 2010.

Het is dan weer zo goed als zeker dat Foo Fighters in 2016 niet naar Pinkpop afzakken. De Amerikaanse rockband moest vorig jaar op het laatste moment afzeggen nadat frontman Dave Grohl zijn been had gebroken. De oud-drummer van Nirvana liet daarna optekenen om het meteen in 2016 goed te willen maken met het Pinkpop-publiek, maar dat zit er meer dan waarschijnlijk niet in.