Start » Binnenland » Zorgverleenster leeft al weken op 2 plakken brood en een ei

Zorgverleenster leeft al weken op 2 plakken brood en een ei

Binnenland – Het water staat niet meer tot aan haar lippen maar ze zit een meter of 3 onder de waterspiegel op dit moment. Een huurschuld van 4 maanden, aankomende vrijdag wordt zij afgesloten van gas en elektra door de energiemaatschappij en op tafel liggen 10-tallen aanmaningen van deurwaarders. 

De 52-jarige Netty heeft al 4 maanden geen salaris ontvangen door alle ellende met de overgang van het PGB naar de SVB. In totaal moet zij nog  7.800 euro aan achterstallig salaris ontvangen maar heeft precies 400 euro zien worden bijgeschreven op haar bankrekening.

Ondanks alle beloftes van de staatssecretaris dat vorige week alle problemen zouden zijn opgelost lukt het de SVB niet om zelfs de meest schrijnende gevallen te helpen. Ook via het speciale loket lukt het niet om Netty haar salaris te storten.  Uit pure wanhoop is zij nu dubbele diensten gaan draaien, als ZZP’er bij haar zorgclienten en als schoonmaakster bij een schoonmaakbedrijf bij haar in de buurt waar ze netto 4.20 euro verdiend. Net genoeg om wat rekeningen te betalen maar geld om eten te kopen heeft zij niet meer, op een brood en wat eieren na.